Subscribe to Szövetség

Szövetség

Békeláng átadó 2017

Beküldte kommunikacio - 2017. december 14., 13:16

Figyelem! Hamarosan érkezik a Békeláng, most mondjuk a részleteket:

Az idei lángátadó ünnepi mise Bécsben, az Assisi Szent Ferenc templomban lesz december 16-án. A Magyar Cserkészszövetség küldöttsége a Fórum többi, Bécsbe utazó tagjával közösen veszi át a lángot, megosztva a feladatokat; az MCSSZ a láng átvevőjét adja, az RMCSSZ az imádságot mondót, a SZMCSSZ képviselője pedig a zászlóvivő lesz.

Angyalváró – cipősdobozgyűjtés

Beküldte kommunikacio - 2017. november 24., 12:45

Angyalváró - Adománygyűjtés

Cipősdoboz egy önfeledt mosolyért

Adománygyűjtés Böjte Csaba gyermekei számára

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Magyar Cserkészszövetség, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pálferi Karitász célja 500 db cipősdoboz összegyűjtése, tele kedves meglepetéssel a Dévai gyermekekeknek. 

Imre herceg terv - Sajtóközlemény

Beküldte kommunikacio - 2017. november 24., 12:42

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2017.11.24.

 

Imre herceg terv – közelebb egymáshoz a hátrányos helyzetű gyermekekért

Adventi Út Cserkészekkel

Beküldte kommunikacio - 2017. november 16., 11:18

Kedves Cserkésztestvérek!

Három éve indult el a pécsi 10. számú cserkészcsapat kezdeményezésében az Adventi Út Cserkészekkel – AÚCS https://www.facebook.com/adventiut/ elnevezésű facebook oldal, ahol a karácsony előtti felkészülési időszakban nap mint nap egy cserkész magyarul olvassa fel a napi Evangéliumot. Továbbá egyéb lelki olvasmányokat is elérhetővé tesznek.

Dolgozz nekünk! - Munkatársakat keresünk

Beküldte kommunikacio - 2017. november 13., 14:49

A Magyar Cserkészszövetség  felkészítési munkatársát  keresi ifjúsági felkészítések lebonyolításához.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017.10.11

Beküldte kommunikacio - 2017. október 11., 17:27

A sajtóhírekben említésre került a Magyar Cserkészszövetség korábbi vezetőségének két tagja. Ahogyan ezekben az értesülésekben is olvasható, az említett személyek semmilyen szervezeti, döntéshozói feladatot nem látnak el a Magyar Cserkészszövetségben. A Magyar Cserkészszövetség Országos Elnöksége ezért kéri a sajtó munkatársait, tartsák tiszteletben a cserkészet jó hírnevét és a "cserkészet", valamint a "Magyar Cserkészszövetség" fogalmakat mellőzzék a megjelenő cikkekben, interjúkban. 

HATÁRTALANUL! program, CSER-KÉSZEN a Kárpát-medencében

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 28., 13:51

A Magyar Cserkészszövetség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul! pályázat keretében idén is nyert lehetőséget arra, hogy 800 határon túli magyar diákot táboroztasson Magyarországon. A gyermekek 1-1 hetet (6 nap, 5 éjszaka) töltöttek a Budapesthez közeli Nagykovácsiban, összesen 10 turnusban.

Együttműködés az állami iskolafenntartóval

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 20., 12:28

Az együttműködés célja, hogy a tankerületi központok fenntartásában lévő köznevelési intézmények tanulói számára a Magyar Cserkészszövetség által kínált nem-formális, kisközösségekre építő nevelési program minél szélesebb körben elérhetővé váljon, ezzel támogatva a gyermekek és fiatalok szabadidejének hasznos eltöltését.

Nálatok hogyan indul a cserkészév?

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 12., 18:06

Újra itt az ideje a táborértékelő, évzáró, egyben évnyitó vezetőségi gyűlésnek. A hazai cserkészcsapatok általában ezekre a hetekre időzítik sokszor többnapos eseményüket.

Idén is támogatjuk a Sérült Gyermekek Napját

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 02., 11:24

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége a Fővárosi Állat- és Növénykerttel közösen immár 26. alkalommal rendezi meg a Sérült Gyermekek Napja országos rendezvényt, amelyre ezúttal 2017. szeptember 18-án kerül sor.

Parázs a hamu alatt

Beküldte kommunikacio - 2017. június 15., 18:11

A Magyar Cserkészszövetség legújabb kutatási eredményei az 1950-es évek Magyarországára kalauzol minket.A megjelent kötetben a teljesség igénye nélkül találunk leírásokat azokról az ifjúsági közösségekről, melyeket a korabeli rezsim rendszerellenesnek ítélt. Az izgalmas tanulmányok életképeiben fiatalok tanítanak fiatalokat: miért és hogyan lehet túlélni, megélni, átélni, továbbadni. A tanulmányok a katakomba.cserkesz.hu weblapon is elérhetőek, valamint kövessétek facebook oldalunkon is!

Címkék: 

Imre herceg terv - közelebb egymáshoz

Beküldte Anonymous - 2017. április 07., 12:50
A Magyar Cserkészszövetség és a Familiare Társadalomszervező Központ alkotta konzorcium támogatási kérelmet nyújtott be az Ifjúsági kisközösségi együttműködések támogatása (EFOP-1.3.6) című felhívás nyomán. Az Imre herceg terv - közelebb egymáshoz című projekt célja a cserkészközösségek fejlesztése, fiatalok helyi társadalomba történő beágyazottságának elősegítése, valamint a fiatalok fizikai aktivitását célzó helyi programlehetőségek, és a helyi települési ifjúsági szolgáltatások körének és minőségének bővítése.

Magyar cserkészet a kommunizmusban

Beküldte elod - 2016. október 11., 14:22
A Magyar Cserkészszövetség az 1956-os forradalom 60. évfordulójának alkalmából “Parázs a hamu alatt - Magyar cserkészet a kommunizmusban” megnevezésű kutatását végzi. Ezen kutatás célja az egyházi ifjúsági mozgalmakhoz (kiemelten cserkészethez) kapcsolódó (1945 és 1989 között keletkezett) állambiztonsági anyagok és egyéb pártállami dokumentumok feldolgozása, valamint az egykori közösségek kommunizmus alatti életének, üldöztetésének, túlélésének bemutatása.

Vision2023 — Cserkészstratégia

Beküldte sandor.viktoria - 2015. december 22., 9:31
A Cserkészmozgalom Világszervezete (WOSM) a tavalyi világkonferencián elfogadta a 2023-ig szóló cserkészstratégiát, melynek a "Vision2023" nevet adta. Ebben fogalmazódik meg mozgalmunk küldetésnyilatkozata és víziója, valamint 6 stratégiai prioritás és ezek célkitűzésekre való lebontása.

ICTHÜSZ - Reformáció

Beküldte Hangya - 2017. október 10., 23:45

Megjelent az MCSSZ ICHTÜSZ közösségének lapja, a XXIII. évfolyam 3. száma (2017. Reformáció).

Az újság ide kattintva érhető el.

Címkék: 

ICHTHÜSZ - Pünkösd, Tanyázás

Beküldte Hangya - 2017. május 31., 16:25

Megjelent az MCSSZ ICHTÜSZ közösségének lapja, a XXIII. évfolyam 2. száma (2017. Pünkösd), benne a Reformáció 500. évfordulója alkalmából megrendezett tanyázás meghirdetésével.

Az újság ide kattintva érhető el, a tanyázás információi külön is letölthetőek.

Címkék: 

Cserkészen az Életre tábor 2017.

Beküldte Anonymous - 2017. március 21., 15:00
Kedves Szülők és Gyerekek!
Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Cserkészen az Életre című tábor megtartására 2017-ben az Erzsébet Táborok szervezőitől megváltozott szervezetükre és stratégiájukra hivatkozással a Magyar Cserkészszövetség nem kapott felkérést.
További információk az Erzsébet-táborokról a http://erzsebettaborok.hu/kapcsolat/ honlapon.

Sajtóközlemény - 2017. március 15.

Beküldte Anonymous - 2017. március 17., 12:13
A sajtóban megjelent fényképek szerint 2017. március 15-én a Magyar Nemzeti Múzeum előtt elmondott miniszterelnöki beszéd alatt számunkra ismeretlen személyek "666-os Soros György cserkészcsapat"  feliratú táblával demonstráltak. 

A Magyar Cserkészszövetség elhatárolódik az esettől.

A táblán szereplő cserkészcsapat nem létezik, a Mozgalom - hagyományainak megfelelően - nem foglal állást politikai kérdésekben.

Köszönettel:

A Magyar Cserkészszövetség országos elnöksége 

Budapest, 2017. március 17.

GULÁG emléktúra

Beküldte Kollár Tamás - 2017. február 22., 11:31
Ferenczi György és a Rackajam
„Én sem voltam erősebb, mint a többi! Én is csak ember voltam! De volt bennem hit, nagyfokú optimizmus, hogy ez nem maradhat így, haza fogok menni, és ez megtartott.” – Kölley György

Oldalak