Subscribe to Szövetség

Szövetség

Hálózati hírek #3

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 14., 13:11

Júniusban újabb csapatmentor munkatársak csatlakoztak a regionális koordinátorok hálózatához. Íme, a bemutatkozásuk.

Gubacs Fesztivál

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 14., 13:07

Szeretettel hívunk és várunk benneteket az MCSSZ első családos, kívülállók felé is nyitott rendezvényére, a Gubacs Fesztiválra. A mára már felnőtt, családos vagy családalapítás előtt álló cserkészek számára a találkozás és kulturált szórakozás lehetőségét szeretnénk megteremteni, de szívesen látjuk azokat az érdeklődő, nem cserkész közösségeket is, akik kíváncsiak a cserkészetre, fontos számukra a családi kötelék, a keresztény értékrend.
Nézzétek meg a programokat, és zárjátok velünk a nyarat.

Mindjárt indul a SCOUTLAND!

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 14., 12:57

Alig hűlt ki a helye a közép-európai dzsemborisoknak újra cserkészek veszik be a Szalki-szigetet.
Egy fesztivál Nektek és Értetek! Gyertek el a nyár legnagyobb cserkész bulijára 2018. augusztus 17-19 között a Szalki-szigetre, Dunaújvárosba. Találkozzatok a gyakran és rég nem látott barátokkal, ismerjetek meg új arcokat, süttessétek a hasatokat a napon a sok tábor után, bővítsétek az ismereteiteket és táncoljátok ki magatokat az esti koncerteken!

Szigeten a cserkészek

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 14., 12:46

A fesztiválszezon legnagyobb buliján, a SZIGETen mi is ott voltunk, mint a civil falu egyik legmenőbb társasága. Fesztiválcserkészeink építkeztek, sátrat vertek, hogy idén is bizonyítsák: játékban és leleményességben verhetetlenek vagyunk! Emellett kreatív cserkésztestvéreink létrehoztak egy szabadtéri szabadulószobát és egy nyomozós játékot, amit a fesztiválozók nagyon szerettek. A látogatók segítségünkkel készítettek rengeteg kulcstartónak való majomökölt, küzdöttek az akadálypályán és találkoztak sok más szórakoztató játékkal.

Szemelvények: gyermekvédelmi kiadvány #4

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 14., 11:47

Ha szeretnéd tudni, hogy mi mindent teszel meg már most azért, hogy megvédd a rád bízottak testi-lelki-szellemi-szociális épségét, vagy ha érdekel, hogy cserkészvezetőként hogyan tudod cserkészeidet abban segíteni, hogy meg tudják magukat védeni, akkor neked írjuk ezt a füzet. A továbbiakban részleteket közlünk a hamarosan megjelenő, az Imre herceg tervben megvalósuló „Gyermekvédelmi ismeretek cserkészeknek” című kiadványból.

A GYERMEKBÁNTALMAZÁS FELISMERÉSE, A BÁNTALMAZÁSRA UTALÓ GYANÚJELEK
Korosztályi jellemzők - A bántalmazás típusa szerinti gyanújelek

Hatalmas buli: ez a Scoutland

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 02., 21:05

Szabadulószoba, Böjte Csaba, moldvai táncház, beszélgetések és workshopok, no meg Brains, Blahalousiana, Aurevoir, Mary Popkids, Kelemen Kabátban, Thunderbird, Lóci játszik, Fran Palmermo koncert, Molnár Áron noÁr színész, Dr. Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző, család-pszichoterapeutaés még sok izgalmas program! Csak, hogy tudjátok, mire számíthattok a Scoutland-en...

Itt a Gubacs Fesztivál

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 02., 21:01

2018 a családok éve. Ezzel összhangban a Magyar Cserkészszövetség is kiemelt figyelmet szentel a családoknak.

HR munkatársat keresünk!

Beküldte kommunikacio - 2018. július 30., 13:23

A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres Személyügyi munkatárs munkakörben.

 

Feladatok:

Statement of the Hungarian Scout Association

Beküldte kommunikacio - 2018. július 17., 11:03

A Magyar Cserkészszövetség angol nyelvű nyilatkozata a sajtóban megjelent hírek kapcsán

Reflecting on the news of 11-12 July 2018 stating “GYPSY CHILDREN CANNOT BECOME SCOUTS IN HUNGARY”, the Hungarian Scout Association issues the following statement.

Levél az Ámdékár Iskola igazgatójához

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 15:50

A Magyar Cserkészszövetség 2018. februári levele az Ámdékár Iskola vezetőjéhez:

Tisztelt Igazgató Úr, Kedves Tibor!

A Magyar Cserkészszövetség és a Dr. Ámbédkár Iskola kapcsolata már több évre tekinthet vissza. Ezen évek alatt elindult egy önálló cserkészcsapat megalapításának folyamata, amely azonban a mai napig nem jött létre.

Sajtóközlemény

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 12:30

A mai napon a sajtóban megjelent hírekre reagálva, miszerint a Magyar Cserkészszövetségnél a romáknak megmondták, hogy sem a hitük, sem a származásuk miatt nem illenek a keresztény cserkészek közé, a Magyar Cserkészszövetség az alábbiakat adja közre.

 

Gubacs a családokért

Beküldte kommunikacio - 2018. június 15., 21:12

Kerekítsd le a nyár végét és szerezz közösségi élményeket!

Itt a GUBACS, elindult a jelentkezés a Kárpát-medencei Családos Cserkészfesztiválra.

Búcsúztasd a nyarat egy nagy közös családi cserkészrendezvénnyel, és hozd magaddal barátaidat is!

Töltsd ki az űrlapot, és gyertek el ingyenes fesztiválunkra!

Helyszín: Bercel, Nógrád megye

Időpont: 2018. augusztus 23-26.

Munkatársakat keresünk!

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 20:42

Munkatársakat keresünk!

 

A Magyar Cserkészszövetség Imre herceg terv - közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon elnevezésű projektekhez munkatársakat keres az alábbi négy munkakörben:

 

Event manager

Event manager munkatársunkat keressük támogatott projekt keretében cserkész események lebonyolításához. Jelentkezz, ha úgy érzed:

Hálózati hírek május #2

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 14:41

Májusban elindult az MCSSZ Kárpát-medencei koordinátorainak hálózata. Íme, az első
csapatmentorok bemutatkozása.

Bogáncs VTK #1

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 14:10

A Bogáncs Őrsvezető Vezetőképző és a V. Dél - Alföldi Cserkészkerület már sokadik éve köti össze a Táborkapu Próba hétvégét a kerületi őrsvezetőknek szóló Vezetői Továbbképzéssel. Mivel idén a Vajdasági Magyar Cserkészszövetséggel és az országban működő adventista csapatok részvételével közösen szervezték az őrsvezetőképzést, így a mostani hétvégére nemcsak Csongrád és Békés megyéből, hanem az ország egész területéről és a határon túlról is érkeztek érdeklődők, segítők Domaszékre, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házba 2018. május 11-13.

Kastélyátadás az országos cserkésznapon

Beküldte kommunikacio - 2018. május 28., 14:50

Az Országos Cserkésznapon találkozhattak egymással a határainkon túl és belül élő magyar cserkészek, emellett az idei esemény különlegessége a Teleki–Tisza-kastély megnyitása, és bemutatása volt. Az esemény célja a fiatalok egészségre nevelése, a sport megszerettetése, a játszva tanulás cserkészmódszertanának alkalmazása, a hagyományok megélése, valamint az iskolai oktatáson kívüli szabadidős tevékenységben történő részvétel volt. Programjaikat - a felsorolt céloknak megfelelően - önkéntes gyermekek illetve fiatalok találták ki és valósították meg társaiknak. 

 

Gyermekvédelem cserkész szemmel

Beküldte kommunikacio - 2018. április 06., 12:02

A gyermekvédelem kérdése engem nem is érint! - Ja, de.

Cserkészvezetőként feladatunknak tekintjük a ránk bízottak védelmét. Az őrsi rendszer, a személyes kapcsolatok, a támogató közeg, a fogadalom, a cserkésztörvény és a cserkészmódszer elemei mind segítik az őrsét/raját/csapatát vezető cserkészt, hogy – még ha nem is mindig teljesen tudatosan – rengeteg mindent megvalósítson a gyermekvédelem szempontjai közül.

Fejlesztjük a csapatokat

Beküldte kommunikacio - 2018. március 27., 16:35

MCSSZ: Milyen struktúrában jelenik meg a projekt(ek)ben a cserkészcsapatok fejlesztése?

Vision2023 — Cserkészstratégia

Beküldte sandor.viktoria - 2015. december 22., 9:31
A Cserkészmozgalom Világszervezete (WOSM) a tavalyi világkonferencián elfogadta a 2023-ig szóló cserkészstratégiát, melynek a "Vision2023" nevet adta. Ebben fogalmazódik meg mozgalmunk küldetésnyilatkozata és víziója, valamint 6 stratégiai prioritás és ezek célkitűzésekre való lebontása.

Oldalak