Dráva-túra jún. 24 - júl. 1

Beküldte vizi.szakag - 2017. február 25., 20:18

A Dráva a legszebb vízitúrahelyeink egyike, ám mivel határfolyó - sőt, a határ egy korábbi medervonalat követ, így hol mindkét part horvát, hol mindkét part magyar területet jelent - és a Duna-Dráva Nemzeti Park része, nagyon szigorú szabályai vannak a túrázásnak. Talán emiatt szerepel olyan ritkán célpontjaink között.

Idén résen voltunk, és 2017. január 1-jén már a pezsgőbontás előtt, éjfél után 3 másodperccel elment az engedélykérésünk az illetékesekhez, így június 24-én, szombaton délután 35 cserkész gyülekezhet az Őrtilosi vasútállomás előtti partszakaszon, hogy vasárnap kezdetét vegye vízi mozgótáborunk:

Örtilos – Vízvár – Barcs– Szentborbás – Drávasztára– Vejti – Drávaszabolcs

A táborhelyek némelyike teljesen nomád, másutt melegvizes mosdó és zuhanyzó is rendelkezésre áll a sátorhelyek közelében.

Az ellátásunkról szokásos módon gondoskodunk, szolgálatos rendszerben. A teljes tábori felszerelést magunk szállítjuk a kenukban, a beszerzéseket útközben intézzük. Június 30-án este érkezünk Drávaszabolcsra, ahol egy utolsó tábortűz és éjszakai pihenés után szombat délelőtt zárjuk a tábort.

A túrára elsősorban 14+ úszni tudó cserkészeket várunk, egyénileg és csoportosan is. - további részletek és jelentkezés: http://vizicserkesz.hu/85-hirek/135-drava-tura-jun-24-jul-1 

Szöllősy Vágó János vcst.
táborparancsnok

Rovat: