Morzsa

Országos Elnökség

INDABA 2021 – Teszek magamért, teszek a világért!

Idén - a tavalyi online esemény után - végre ismét személyesen találkozhatnak vezetőink az évente megrendezett országos cserkészkonferencián, az INDABÁN. Az INDABA zulu eredetű kifejezés, amely törzsi gyűlést jelent. Bi-Pi nevezte el így a cserkészvezetők konferenciáját. Magyar története több mint egy évtizedre nyúlik vissza. A cserkész testben és lélekben tiszta. Az idei INDABA-n és a vele kezdődő tematikus év során a testi-lelki egészségre és az ennek kapcsán felmerülő kérdésekre fogunk összpontosítani: Mennyire fontos számunkra a saját testi-lelki egyensúlyunk megteremtése és megőrzése

Sajtóközlemény - Gyermekvédelem a Magyar Cserkészszövetségben

A mai napon a sajtóban megjelent egy cikk egy korábbi cserkészvezetőről, aki ellen vizsgálat folyik gyermekvédelmi szempontból súlyosan kifogásolható cselekedetek gyanúja miatt. A Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) fontosnak tartja ezt az írást, mely jelentős mérföldkő erről a nehéz és fájdalmas témáról zajló párbeszédben és ismeretterjesztésben. Elengedhetetlen számunkra, hogy beszéljünk ezekről az esetekről, hogy soha többé senkivel ne fordulhasson elő hasonló. A Magyar Cserkészszövetség országos elnöksége 2020 év végén értesült a cikkben említett esetekről, és azonnal el is kezdett

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XVIII.

Kedves Cserkésztestvérek! Az elmúlt hét során tovább súlyosbodott a járványhelyzet. Ismételten kikérve több jogász véleményét, valamint konzultálva az Operatív Törzssel azt kérjük tőletek, hogy további tájékoztatásig semmilyen személyes találkozással járó cserkészprogramot ne szervezzetek! Ennek értelmében az őrsi túrák megszervezésére sem nyílik lehetőség.

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XVII. 

Kedves Cserkésztestvérek! Az elmúlt időszakban ismét rosszabbra fordult a járványügyi helyzet, s újabb korlátozó intézkedésekkel is együtt kell élnünk. A legújabb szabályozások megjelenése óta sokan fordultatok hozzánk tisztázó kérdésekkel – köszönjük, hogy így tettetek, köszönjük a bizalmatokat és eddigi türelmeteket is!

OE: 2020-as táborozás a koronavírus idején

A fennálló járvány-sújtotta helyzetben a nyár közeledtével egyre égetőbb kérdéssé válik számunkra, cserkészvezetők számára az, hogy mi lesz a táborainkkal? Nevelési munkánk központi eleme a nyári tábor, így kiemelt figyelemmel kell lennünk az ebben a témában hozott döntéseinkre, valamint a döntéshozatal során egymásra, cserkésztestvéreinkre.