Morzsa

sajtóközlemény

Sajtóközlemény – Tájfunra készülve Szöulba költözik a Világtalálkozó

Bálint Patrik, a Magyar Dzsembori Csapat vezetője tart beszédet a dzsembori helyszínen SAJTÓKÖZLEMÉNY Magyar Cserkészszövetség Magyar Dzsembori Csapat Szöulba költöztetik a 25. Cserkész Világtalálkozót, a “Khanun” tájfun váratlan irányváltása miatt. Miután a szervezőknek sikerült úrrá lenni a hőség és a szervezetlenség okozta kezdeti nehézségeken , újabb váratlan fordulatot vett a 25. Cserkész Világtalálkozó. A Khanun nevezetű tájfun váratlan irányváltása és várható hatása miatt elköltöztetik a 25. Cserkész Világtalálkozót SaeManGeum táborhelyről Szöulba. Az emberek Szöulba való utazását a

Sajtóközlemény – Demokráciára nevelés: igen! Pártpolitika: nem!

A cserkészet pártpolitikától mentes ifjúsági mozgalom. A Magyar Cserkészszövetség vallásos ifjúságnevelése során felelős állampolgárokat nevel. Tevékenységünk fontos része a társadalmi felelősségvállalásra és a demokráciára nevelés. Cserkészeinket arra biztatjuk, hogy legyenek tájékozottak a közéletben, gyakorolják állampolgári kötelességeiket és jogaikat, így minden demokratikus választás alkalmával éljenek szavazati jogukkal. Minden állampolgár, így minden cserkész pártpreferenciája, bármely jelölt esetleges támogatása azonban saját magánügye. A hazánkban közelgő országgyűlési választásokat

A hátrányos helyzetű régiókban élő gyerekek felé tett lépést a Magyar Cserkészszövetség

Az MCSSZ több mint 13.000 fős tagságával jelenleg hazánk legnagyobb ifjúsági szervezete, amely közel 3.000 önkéntes vezetővel végez heti szinten önkéntes munkát „egy jobb világért”. Az ifjúságnevelő tevékenység támogatására indította a szövetség 2017. október 1-jén az EFOP-1.3.6-17-2017-00001 azonosítószámú projektet, amely most, 2021. május 31-én zárul. Ezalatt az időszak alatt több mint 20 ezer fiatalt szólított meg az MCSSZ a projekt keretei között.

Több mint ötvenmillióan kötnek nyakkendőt

World Scout Scraft Day – augusztus elsején ünnepel a világ legnagyobb ifjúsági szervezete Augusztus 1-jén tartják a World Scout Scarf Day-t, amelyet a világban élő több mint ötvenmillió cserkész számára hirdettek meg. Ezen a napon reggeltől estig viselik nyakkendőjüket az aktív és nem aktív cserkészek egyaránt, így mennek többek között iskolába vagy a munkahelyükre, felhívva a figyelmet a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalmára.

Sajtóközlemény - Változatos programok voltak idén is a cserkészeknél

Idén 8200 gyermek és fiatal vett részt országszerte cserkésztáborokban, a tanórán kívüli nevelés egyik legkülönlegesebb kompetenciafejlesztésében. Ezért fontos a Magyar Cserkészszövetség számára, hogy a nyári szünet idején minél több gyermek számára kínáljon élménypedagógiai programokat és megmutassa, miről szól a cserkészet.

Sajtóközlemény - Önkormányzati választások

2019. október 13-án önkormányzati választásokra kerül sor Magyarországon. Mindenkit bíztatunk, hogy felelős állampolgárként éljen választói jogával, megfelelő tájékozódás után szavazzon az értékeinek leginkább megfelelő jelöltre. A Magyar Cserkészszövetség politikamentes, vagyis nem vesz részt a pártpolitikában, nem támogat egyetlen pártot sem országos, sem helyi szinten, nem ad pártpolitikai iránymutatást tagjainak. A Magyar Cserkészszövetség egyik célkitűzése, hogy felelős, a közösségért tenni kívánó, a közügyek iránt elkötelezett állampolgárokat neveljünk. A választáson induló cserkészektől

Sajtóközlemény - Integrált kampányt indít és fesztiválokat szervez az MCSSZ

Augusztusban két fesztivált is szervez az MCSSZ, emellett a járókelők plakátokon is találkozhatnak a cserkészet értékeivel a következő hetekben.

Sajtóközlemény - 300 magyar a 24. Cserkész Világtalálkozón - USA

2019 nyarán, július 22. és augusztus 2. között közel 300 magyar cserkész vesz részt az Egyesült Államokban megrendezendő 24. Cserkész Világtalálkozón, Nyugat–Virginia állam Summit Bechtel Reserve területén. A tábor összesen 6 hektáron valósul meg, várhatóan 40 000 cserkész részvételével a világ több mint 180 országából.

Sajtóközlemény - 30 éves az Egyes számú magyar civil szervezet

Tudtad, hogy a Magyar Cserkészszövetség lett az első bejegyzett civil szervezet 1989-ben? Tudtad, hogy 1988. október 12-én gyűlést szerveztek, ahol a jelenlevők többsége az újraalapítás ellen foglalt állást? Tudtad, hogy maroknyian mégis elhatározták, hogy a valláserkölcsi alapokon nyugvó Magyar Cserkészszövetséget újraalapítják? 2018. Október 12-én délután tartja zártkörű rendezvényét a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ), ahol idősebb cserkészek, történészek részvételével egy kerekasztal-beszélgetéssel és filmvetítéssel idézik fel a civil szerveződések korai időszakát a rendszerváltozás idején

Sajtóközlemény - Gubacs Fesztivál - családdal cserkészek között

Cserkészjátékok, környezettudatosságra nevelő foglalkozások, zenei koncertek, gyermektáncház és tábortűz – mindez a Magyar Cserkészszövetség első családos, kívülállók felé is nyitott rendezvényén, a Gubacs Fesztiválon Bercelen, 2018. aug. 23-26 között.