Subscribe to Beszámoló

Beszámoló

Dél-Koreából jelentjük!

Beküldte kommunikacio - 2018. március 14., 13:26

A Dél-Koreai Cserkészszövetség szervezésében idén a 2018-as téli olimpiával párhuzamosan rendezték meg a Word Youth Camp-et, ahol a világ országaiból két-két cserkész képviselhette hazáját, így Magyarországról is eljutottak küldötteink a kelet-ázsiai országba a Külügyi Bizottság közvetítésével. Mind a WYC, mind a téli olimpia célja a nemzetek közötti összefogás elősegítése. Máthé Orsolya (25.) és Kanczler Zsófia (442.) kíváncsian ült föl a repülőgépre, nekiindulva az ismeretlennek a világ másik felén.

Díjeső a 27. népdal, vers és mese versenyen

Beküldte kommunikacio - 2018. február 20., 10:23

Idén ismét a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban került sor az országos cserkész népdal-éneklési, népzenei, vers- és mesemondó versenyre. Ebben a formában ez volt a huszonhetedik alkalom, hogy cserkészeink megmutatták egymásnak és a zsűrinek, hogyan élik meg a magyarság szóbeli és népzenei hagyományait. A versenyzők Budapest, Dunaharaszti, Esztergom, Gyömrő, Győr, Királyhalom (VMCSSZ), Keszthely, Miskolc, Szabadka, Székesfehérvár és Szentendre területéről érkeztek.

A zsűri tagjai voltak:

Népdal: Balajti Zsuzsanna, Végh Júlia (32.)

Gemenci evezés

Beküldte vizi.szakag - 2017. május 25., 9:42

A csodálatos Gemenci-erdőt kacskaringósan átszövő Duna-ágakra: a Rezéti-Duna, a Móric-ág, a Vénduna környékére mentünk a május 1-i hosszú hétvégén.
 

Vízi Cserkész Találkozó

Beküldte vizi.szakag - 2017. szeptember 15., 8:57
Ritka eseménynek adott otthont az Esztergom melletti Nyáras sziget szeptember 1-3 között: országos vízi cserkész hétvégét rendezett az esztergomi 14. sz. Holló cserkészcsapat és a vízicserkész szakág.
Címkék: 

Idén nyáron is becserkésztünk!

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 02., 11:30

Idén 7800 gyermek vett részt országszerte cserkésztáborokban, a tanórán kívüli nevelés egyik legkülönlegesebb kompetenciafejlesztésében. Ezért fontos a Magyar Cserkészszövetség számára, hogy a nyári szünet idején minél több gyermek számára kínáljon élménypedagógiai programokat, és megmutassa, miről szól a cserkészet.

Színháború a Nagykovácsi Búcsúban

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 02., 11:20

Augusztusban került megrendezésre a Nagykovácsi búcsú, ahol cserkészeink is részt vettek. A gyerekeket cserkészjátékokkal várták, valamint néhány érdekes cserkésztárgyat és ereklyét is megnézhettek, valamint megismerhették a történetüket, vagy éppen azt, hogy miért hasznosak. A színháborús játékhoz többen is csatlakoztak, ezt a gyerekek párharcokban próbálhattak ki, és nagyon élvezték. Örömünkre szolgál, hogy külföldön élő magyarok is érdeklődtek a nagykovácsi csapat iránt.

ICHTHÜSZ - Száva-túra

Beküldte vizi.szakag - 2017. augusztus 28., 13:02
Solus Christus, sola fide, szól a Szerém fülemile. Navigare, reformare, Üdvösséges ébredésre. Zengett a fenti csatakiáltás 22 cserkész szívéből és ajkáról a Száva jobb és bal partján...

Drávatúra '17, Őrtilos-Drávaszabolcs

Beküldte vizi.szakag - 2017. július 16., 18:43

Június 24 és Július 1 között egy héten át élveztük Közép-Európa legérintetlenebb természetes vizének szépségeit!

Gulag Emlékév - tények és emlékek

Beküldte kommunikacio - 2017. július 14., 10:19

A Magyar Cserkészszövetség a Gulag Emlékév kapcsán túrákkal, különböző tanórán kívüli eseményekkel vett részt az emlékév programsorozatban. A gyermekek és fiatalok számára különösen fontos, hogy a történelmi ismereteiket kiegészítve, saját megtapasztalásokkal is elmélyíthessék az iskolában szerzett tudást. Ebben segített a Magyar Cserkészszövetség projektje is, hiszen a túlélőkkel való találkozások és a rendhagyó történelemórák, koncertek, emléktábla avatások a fiatalok nyelvén fogalmazta meg mindazt, amit a felnőtteknek is nehéz a Gulag történetek kapcsán.

Címkék: 

Kenu kormányos képzés

Beküldte vizi.szakag - 2017. április 12., 21:10

Idén tavasszal Győrben indult kenu kormányos képzés - a képzési alkalmak szerencsésen zárultak.

Farkasordító Evezés

Beküldte Hangya - 2017. január 30., 20:52
Régóta dédelgetett tervünk vált valóra szombaton: a januári hólepte zalai buckák közt nyíló tavirózsák között kanyargó-gőzölgő Hévíz-patakon eveztünk!

Vízi vezetőképző tábor

Beküldte Hoffmann Ferenc - 2016. augusztus 01., 16:08
Sikeresen befejeződött az idei Vízicserkész Vezetőképző Program első - gyakorlati - része vagyis a Vízicserkész Vezetőképző Tábor. Az egyhetes felkészítésen a jelöltek a kenu és a kajak kezelésének alapjaitól a kormányzás mesterfogásain át a vízből mentés legfontosabb gyakorlatainak elsajátításáig kemény és fáradtságos utat jártak be.

Tiszavirág túra

Beküldte Hoffmann Ferenc - 2016. július 08., 11:31
Tavaly ősszel egy természetfilm kapcsán vetette fel Panna, hogy szervezzünk egy vízitúrát a tiszavirágzás megfigyelésére. A tél derekán nekiláttunk a szervezésnek.

Cserkész fogadalomtétel

Beküldte Csepregi Márton - 2016. június 24., 9:19
Dunaharasztin 2016. június 4-én, az Összetartozás napján cserkész fogadalomtétel volt a Hősök terén, a turul-szobornál. Az ünnepségen beszédet mondott Pánczél Károly, körzetünk országgyűlési képviselője. A 647. számú Tomori Pál cserkészcsapat ifjú tagjai és vezetői tettek fogadalmat e napon impozáns ünnepség keretében. Jelen voltak a helyi egyházak lelkészei. Láng András plébános szentelte fel a csapatzászlót, amelyre az önkormányzat, egyházak és civil szervezetek képviselői, támogatásuk jeleként, felkötötték szalagjaikat.  

Miért alszik téli álmot a medve?

Beküldte Hoffmann Ferenc - 2016. február 16., 16:22
Miért alszik téli álmot a medve? Azaz a montreali és ottawai cserkészek téli tábora

Remek eseménnyel indult a 2016-os új év a montreali és ottawai cserkészek háza táján. Január második felében rendezték közös téli táborukat a Quebec-i Mille-Isles-hez közel eső Camp Tamaracouta cserkészparkban. Nem az első alkalom, hogy közös programot szervez a két csapat, és a jó hangulatban töltött idő, az újonnan szövött barátságok miatt bizton állíthatom, hogy nem is az utolsó.

A cserkészet és a Leventeintézmény

Beküldte Hoffmann Ferenc - 2016. február 11., 13:52

"Jelen tanulmánnyal az a célunk, hogy vázlatos képet adjunk a magyarországi cserkészet és a Leventeintézmény érdekesen és sokszor ellentmondásosan alakuló viszonyáról, kapcsolat-rendszeréről. Amint a következőkben látni fogjuk, ez kicsit sem egyértelmű és nem lineáris. A kezdetben példaként és mintaként emlegetett és bizonyos elemeiben „másolt” cserkészettel a viszony a II. világháború alatt romlott meg végérvényesen, s a spontán indíttatású ifjúsági szervezet az államilag létrehozott és felügyelt Leventeintézménynek gyakorlatilag nemcsak riválisává, hanem egyenesen ellenségévé vált.

Adományok Kárpátaljának!

Beküldte sandor.viktoria - 2016. január 05., 13:05

A II. Cserkészkerület által ősszel közzétett felhívásnak köszönhetően 560 ezer Ft gyűlt össze az „Együtt Kárpátaljáért” program számlájára, mely nagylelkű felajánláshoz nem csak cserkészek, hanem a céljainkkal egyetértő civilek is csatlakoztak.

Az összmagyarság a misszióért

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. október 30., 17:28
Október 29-én tartották a program koordinátorai, résztvevői, ösztöndíjasai a Magyar Cserkészszövetség és a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma tagszövetségei között 2015-ben megvalósult határon túli kezdeményezések és együttműködések, köztük az Együtt Kárpátaljáért program eddigi eredményeit bemutató sajtótájékoztatóval egybekötött eseményét.

Családi cserkésznap

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. október 27., 10:57
Családi cserkésznapon játszottak kicsik és nagyok

A Bethlen Gábor Alapképző Zrt. és a Magyar Cserkészszövetség családi napot szervezett vasárnap a Városi Sportcsarnokban. Az eseményen kicsik és nagyobbak egyaránt jól szórakoztak: cserkészprogramok, kézműves foglalkozások, játszóház és kalandpark várta az érdeklődőket.

Záró gondolatok - Együtt kárpátaljáért

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. október 11., 13:32
A Most tudsz. Segíts! - Együtt Kárpátaljáért! program első szakaszának zárása zajlik, az önkéntesek múlt héten visszatértek Magyarországra. Beszámolóikat, tapasztalataikat a program honlapján folyamatosan figyelemmel kísérhetitek. 
Ezúttal Balázs Bulcsú csst. (433.) záró gondolatait olvashatjátok.

Oldalak