Ajándék Ferenc pápának

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. augusztus 12., 14:14
Augusztus másodika és nyolcadika között tartották Rómában a nemzetközi ministráns zarándoklatot, melyen közel 1200 magyar ministráns vett részt. Hajagos Gyula plébános atya közreműködésével és Isten kegyelméből, a kiskunfélegyházi 871. sz. Szent Imre Cserkészcsapatból hárman csatlakozhattunk a találkozóhoz. Indulás előtt kitaláltuk, hogy meglepjük a pápát egy ajándékkal. Cserkészként nem volt nehéz eldöntenünk, hogy a legjobb ajándék egy magyar cserkésznyakkendő lenne. A nagyobb gondot az jelentette, hogyan juttassuk el a Szentatyának, ugyanis szerettük volna személyesen átadni. A zarándoklat csúcspontja a Szent Péter téren volt, amikor Ferenc pápa fogadta a közel 13000 fiatal zarándokot. Mivel a cserkész leleményes, arra gondoltunk, hogy írunk egy kis üzenetet olaszul Ferenc pápának, amit megmutatunk neki, mikor elhalad mellettünk. Az üzeneten ez állt: „Szentatya! Ez egy ajándék a magyar cserkészektől!” Megpróbáltunk a kordon közelébe férkőzni, hogy amikor Ferenc pápa elmegy előttünk, láthassa az üzenetünk.  A tervünk bevált. A Szentatya látva az üzenetet lassított, és mutatta, hogy átadhatjuk az ajándékot, melyet egy „LIKE” mutatásával adott tudtunkra. Ezek után átadtuk a nyakkendőt, a magyar cserkészek ajándékát, Ferenc pápának.


A ministráns zarándoklat jelmondata, Izajás próféta szavai: „Itt vagyok, engem küldj!” Számunkra, cserkész vezetőknek, nagyon fontos ez az idézet, hiszen mi is felajánljuk munkánkat az Úrnak: Igen, engem küldj erre az útra, melyet mindannyian szívügyünknek tekintünk. Ha látom, hogy odaadó munkámra szükség van, csak ennyit kérek az Úrtól.

Nagyon örülök, hogy ezen a találkozón ott lehettem, nagy élmény volt számomra találkozni a sok fiatallal, és látni, hogy milyen sokan vagyunk, akik szívünkön viseljük az oltár szolgálatát. Külön öröm volt számomra, hogy sok magyar cserkésszel találkoztunk, és sok apró jelből tudtuk, hogy köszönésünk nem lehet más csak az, hogy: jó munkát!

Drozdik János (871.)

Rovat: