Subscribe to Egyéb

Egyéb

Reformációs kvízek

Beküldte Anonymous - 2017. június 07., 16:19

A Reformáció 500. évfordulója megünneplésének szerves része a kvíz. Úgy gondoltuk, hogy e 150 kérdésre a Magyar Cserkészszövetség cserkészeinek, különösen is az MCSSZ ICHTHÜSZ Közössége cserkészeinek tudni kell a választ.

Természetesen ez a kvíz sem mér elsősorban, hanem tanít. Jó, ha valaki tudja a válaszokat, már a kvíz megválaszolása előtt, de az is jó, ha valaki e kvíz kapcsán keresi meg a jó válaszokat és így lesz azok önálló ismerőjévé.

ICHTHÜSZ - 2017. farsang-böjt

Beküldte Hangya - 2017. március 28., 2:29

Megjelent az MCSSZ ICHTÜSZ közösségének lapja, a XXIII. évfolyam 1. száma (2017. Farsang - Böjt).

Az újság ide kattintva érhető el.

Címkék: 

ICHTÜSZ - 2016. Advent

Beküldte Hangya - 2016. december 21., 0:19

Megjelent az MCSSZ ICHTÜSZ közösségének lapja, a XXII. évfolyam 4. száma (2016. Advent).

Az újság ide kattintva érhető el.

Címkék: 

Megjelent az ICHTÜSZ újabb száma

Beküldte Hangya - 2016. október 13., 13:05

Megjelent az MCSSZ ICHTÜSZ közösségének lapja, a XXII. évfolyam 3. száma (2016. Reformáció).

Az újság ide kattintva érhető el.

Címkék: 

Szeretetláng fesztivál

Beküldte MCSSZ - 2014. augusztus 26., 13:19

SZERETETLÁNG FESZTIVÁL


MÁRIA-TISZTELŐK 1. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA


IDŐPONT:
  • 2014. AUGUSZTUS 30., 9-18 ÓRÁIG

HELYSZÍN:
  • MÁRIAREMETEI KEGYTEMPLOM PARKJA (1029 BUDAPEST, TEMPLOMKERT UTCA 1.)
 
„Felmentem a Máriaremetei Kegytemplomba, mert azt hallottam,
hogy Szentségimádásra toboroznak híveket.

Pünkösdi zenés ifjúsági vigília

Beküldte MCSSZ - 2014. június 06., 14:09
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Pünkösdi Zenés Vigíliát szervez 2014. június 6-án pénteken 18 órától 20 óráig. 

Gyülekező 17:30-tól.
Helyszín: MEÖT Székház 1117 Budapest, Magyar Tudósok krt. 3.

A zenét a Budai Dicsőítő Zenekar, a Kecskeméti Pünkösdi Csapat, a Karneol Csapat, a Boysless Voice, az Ökumenikus Dicsőítő Csoport és az Ökumenikus Zenekar – Tamás mise Csapat szolgáltatja.

Jezsuita Önkéntes Év

Beküldte MCSSZ - 2014. április 14., 16:24
A Jezsuita Önkéntes Év fiataloknak kínál életre szóló közösségi tapasztalatot főállású szolgálat keretében. Önkéntesként azt a keresztény ideált valósítjuk meg, mely az evangéliumi lelkiség, a szociális igazságosság, a közösség és az egyszerű életstílus melletti elköteleződésen alapszik. Így válhatunk környezetünk számára az önzetlen szolgálat jelévé.


Az 50-es évek cserkészete

Beküldte Gajai-Kovács Anna - 2013. november 20., 12:21
Megjelent egy cikk a legújabb Új Pedagógiai Szemlében: Nevelési módszerek az 1950-es évek Pilis cserkészcsapatában címmel. A beszámoló a közelmúlt történelmének egy sokáig elhallgatott elemét, az 1950-es évek úgynevezett katakomba-cserkészetét állítja reflektorfénybe. Megpróbálja feldolgozni a sok mindenben sikeres mozgalom tapasztalatait és azt, hogy ezeket hogyan lehetne hasznosítani a mai fiatalok nevelésében.

Idén is lesz SkiJAM

Beküldte Gajai-Kovács Anna - 2013. november 14., 12:06
A francia Alpokban negyedik alkalommal rendezik meg a SkiJAM-et. Most is lesz a síelés mellett BorJAM, különleges borkóstoló és gasztronómiai est, mini freeride túra, társasjátékest, tábortűz és magyar nyelvű szentmise.

Megjelent az ICHTÜSZ újabb száma

Beküldte MCSSZ - 2013. október 15., 15:35
Megjelent az ICHTÜSZ újság reformáció száma!

Az újság ide kattintva érhető el.

TEDD O:DA

Beküldte MCSSZ - 2013. szeptember 14., 11:00
Vadonatúj magyar online társasjáték fiataloknak!
 
Online Demokrácia Activity (O:DA) néven többfordulós csapatversenyt indít idén ősszel a Barankovics István Alapítvány. A szeptember vége és december eleje között zajló játék alapüzenete: TEDD O:DA MAGAD! - vagyis ismerd meg a demokrácia nevű játék szabályait, és legyél aktív tagja a közösségnek! A játékban a nevező középiskolás csapatok négy fordulóban elméleti ismeretek és saját élményből való tanulás útján ismerkednek a demokráciával.

Cserkész röpi Szegeden

Beküldte MCSSZ - 2013. augusztus 28., 10:03
Megkésve bár, de törve nem hirdetjük, hogy idén, augusztus 31-én (szombaton) ismét megrendezésre kerül a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban a VI. Országos Cserkész Strandröplabda Bajnokság. Fergeteges programokkal, ínycsiklandozó ételekkel és hűsítő italokkal várjuk azokat az érdeklődő cserkésztestvéreinket, akik hozzá illő módon szeretnék elbúcsúztatni 2013-as nyarukat.

A nagykovácsi program támogatásban részesül

Beküldte Gajai-Kovács Anna - 2013. augusztus 06., 7:24
Minden magyar cserkész örömmel fogadta a hírt, miszerint a kormány rendkívüli ülésén arról döntött, támogatja a nagykovácsi épület együttes felújítását, rekultivációját. 
Az MCSSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy az ingatlanok az összmagyar ifjúság nevelését és a közösséget szolgálják a cserkész módszerek segítségével. 
 

A túrázás segíti a kreativitást

Beküldte Monty - 2013. június 12., 0:19
Tudományos módszerrel igazolták, amit az ösztöneink is súgnak: a természetjárás segíti a szellemi feltöltődést. Egy négynapos túrázás helyreállítja az elektronikus kütyük miatt széttöredező figyelmet, de csak akkor áll helyre a figyelem és leszünk kreatívak, ha nem viszünk ilyet magunkkal a kirándulásra.

Búcsú az idősebb Carl Elsenertől

Beküldte Monty - 2013. június 05., 14:29

Ki is a Carl Elsener? Kétségtelen, hogy a név sokkal kevésbé ismert, mint a nevéhez fűződő legnépszerűbb termék, a Victorinox piros markolatú svájci bicskája, mely szinte minden magyar és európai cserkész zsebében ott lapul
 

Pest-Buda Sportfesztivál

Beküldte Monty - 2013. június 05., 13:53
Mindjárt kitör a vakáció! Hozzátok el a csapatot egy óriási sportnapra! A részvétel ingyenes, és még a csapat is nyer vele!
 
Ezen a hétvégén, június 8-9.-én a XII. kerületi Arany János Általános Iskolában (1124 Budapest, Meredek u. 1.) a Gyerek Sziget keretében kerül megrendezésre a III. Pest-Buda Sportfesztivál, ifjúsági sportnap kispályás futball, asztalitenisz, strandröplabda és tollaslabda sportágakkal. Szeretnénk cserkészeket is indítani a versenyen, és megmutatni milyen jók vagyunk!
 

Miben aktívak ma a fiatalok?

Beküldte Monty - 2013. május 15., 11:48

Kibővített kérdőívvel, még több egyetemistát és főiskolást szeretne elérni az Aktív fiatalok „fedőnevű” országos hallgatói kutatás, amelynek első hulláma nagy médiavisszhangot váltott ki megdöbbentő eredményei miatt.

Második hullámához érkezett a 2011 decemberében három doktorandusz kezdeményezésére indult országos hallgatói felmérés, amely a főiskolások és egyetemisták politikai attitűdjeit, a demokrácia megítélését, a közélethez és az államhoz fűződő viszonyát kutatja.

Indul a cserkészzenekar

Beküldte Monty - 2013. április 08., 13:52
Ha cserkész vagy és fúvós hangszeren játszol, illetve van kedved zenekarban zenélni, akkor nálunk a helyed. A foglalkozásokat keddenként 17 és 19 óra közt tartjuk a Weiner Leó Konzervatóriumban. Információkat Csuka Zsoltnál kérhetsz a csukisz@gmail.com címen, továbbá a 30-354-8212 számon.

Itt az Ichtüsz új száma

Beküldte Monty - 2013. március 21., 10:46
Megjelent az MCSSZ Ichtüsz közösségének legújabb, farsangi-böjti száma. Letölthető a mellékelt linken.

Isten éltesse Misi bácsit!

Beküldte Monty - 2013. március 14., 14:27
A Magyar Cserkészszövetség is képviseltette magát Nagy Mihály úr századik születésnapi ünnepségén, melyet a gyömrői Harmónia Idősek Otthonában tartottak március 13-án. Ebből az alkalomból országos vezetőtisztünk, Solymosi Balázs egy emléklapot nyújtott át a sokat látott Misi bácsinak, aki a két világháború között a cserkészmozgalom tagja volt, és a mai napig gyakran emlegeti az 1933-as gödöllői dzsemborin szerzett élményeit. Fiatalabb cserkésztestvéreinek azt üzente, hogy tanuljanak meg alkalmazkodni a többiekhez és legyenek közösségük hasznos tagjai.

Oldalak