Subscribe to Szövetség

Szövetség

SAJTÓNYILATKOZAT

Beküldte kommunikacio - 2018. március 14., 9:25

A gyermekek és a cserkészet alapértékeinek védelme érdekében a Magyar Cserkészszövetség mindenkor a jó hírnév megőrzésére törekszik, nem politikai szervezet, politikai tevékenységet se közvetlenül se közvetetten nem folytat. Ezért kérjük a politikai közélet szereplőit, hogy kerüljenek minden olyan helyzetet, amelyben a politikai üzeneteikkel sérthetik a mozgalmunk politikamentességét.

Országos Elnökség
Budapest, 2018.03.13.

“Mi a cserkészmódszerhez értünk”

Beküldte kommunikacio - 2018. március 11., 14:06

A Magyar Cserkészszövetség számára kiemelt jelentőségű a hálózat kiépítése az egyes csapatok között, valamint az új és jelenleg működő csapatok támogatása, fejlődésének segítése. Az Imre herceg terv - közelebb egymáshoz projekt kapcsán Pótó Judit csst. (673.), az MCSSZ országos elnökét kérdeztük a hálózatosodási tervekről.

MCSSZ: Az Imre herceg tervben a hálózatosodási folyamatokat milyen struktúrában építi fel a szakmai testület?

Jó célokért összefogásban és közösségben

Beküldte kommunikacio - 2018. március 01., 15:13

Jó célokért összefogásban és közösségben - így emlékeznek a cserkészek az 1879. márciusában pusztító szegedi nagy árvíz utáni újjáépítésre.

Cserkészmártírok

Beküldte kommunikacio - 2018. február 25., 18:39

Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Az 1948 után búvópatakszerűen tovább élő cserkészközösségekben nem csak a mozgalom régi módszerei, illetve emlékei maradtak fenn. A kommunista terror, majd az 1956 utáni megtorlás történetei is sokáig csak szóbeli hagyományként öröklődtek tovább.  Miközben a cserkészek 1945 utáni üldöztetése mélyen élt az egyes helyi kisközösségek emlékezetében, a különböző sorstragédiák a kádári nyilvánosságban 1989-ig tabunak számítottak.

Országos Sínap

Beküldte kommunikacio - 2018. február 16., 18:30

Immár 6. alkalommal szervezi meg a SkiJAM, ezúttal az Ad Absurdum társszervezésében az Országos Cserkész Sínapot. Cserkészeknek ezúttal is kedvezményes részvételt biztosítunk: Ha február 24-ig regisztrálsz a https://goo.gl/forms/y7irFl1yiafA9IVm2 linken és befizeted a részvételi díjat, a Mátraszentistván Sípark és a SkiJAM támogatásával 5000 Ft (+ utazás) áron vehetsz részt a programon!

Generációk közti kapcsolatépítés

Beküldte kommunikacio - 2018. február 09., 10:05

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2018.02.01.

Mesélj Nagyi! - A Magyar Cserkészszövetség társadalmi szerepvállalásának erősítése a közösségek fejlesztésével 

Közösségi, újszerű és kék

Beküldte kommunikacio - 2018. január 30., 16:00

Február 10-én lesz a XXIV. Országos Cserkészbál a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. A szervezők idén több újítással is jelentkeztek, hogy még izgalmasabb és tartalmasabb legyen a bál. Ilyen az esemény témaválasztása, amely most nem egy keretmese, hanem egy szín lesz. A szervezők kísérlete azon alapszik, hogy egy olyan kifejezőeszközt találjanak, ami mindenhol és mindenkin meg tud jelenni, ami hordható a bálhoz illő öltözeten, ami egyszerű mégis átfogó - ezért választották a kék színt.

Imre herceg terv - Sajtóközlemény

Beküldte kommunikacio - 2017. november 24., 12:42

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2017.11.24.

 

Imre herceg terv – közelebb egymáshoz a hátrányos helyzetű gyermekekért

Együttműködés az állami iskolafenntartóval

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 20., 12:28

Az együttműködés célja, hogy a tankerületi központok fenntartásában lévő köznevelési intézmények tanulói számára a Magyar Cserkészszövetség által kínált nem-formális, kisközösségekre építő nevelési program minél szélesebb körben elérhetővé váljon, ezzel támogatva a gyermekek és fiatalok szabadidejének hasznos eltöltését.

Vision2023 — Cserkészstratégia

Beküldte sandor.viktoria - 2015. december 22., 9:31
A Cserkészmozgalom Világszervezete (WOSM) a tavalyi világkonferencián elfogadta a 2023-ig szóló cserkészstratégiát, melynek a "Vision2023" nevet adta. Ebben fogalmazódik meg mozgalmunk küldetésnyilatkozata és víziója, valamint 6 stratégiai prioritás és ezek célkitűzésekre való lebontása.

Szakmai munkatársat keresünk

Beküldte kommunikacio - 2018. március 12., 15:57

A Magyar Cserkészszövetség szakmai munkatársat keres projektfolyamatok támogatásához.

 

Az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon című Európai Unió támogatásával megvalósuló projektek folyamatainak támogatásához szakmai munkatársat keresünk.

 

Főbb feladatok:

 

A munkakör betöltője a projekt szakmai vezetőjének munkáját közvetlenül támogatja, az alábbi tevékenységek megvalósításában vesz részt:

 

Senior programszolgáltatási munkatársat keresünk

Beküldte kommunikacio - 2018. március 12., 15:56

A Magyar Cserkészszövetség senior programszolgáltatási munkatársat keres projektfolyamatok támogatásához.

 

Az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon című Európai Unió támogatásával megvalósuló projektek folyamatainak támogatásához senior programszolgáltatási munkatársat keresünk.

 

Főbb feladatok:

 

A munkakör betöltője a programszolgáltatási munkacsoport vezetőjeként az alábbi tevékenységek megvalósításában vesz részt:

 

Regionális koordinátor munkatársakat keresünk

Beküldte kommunikacio - 2018. március 12., 15:54

A Magyar Cserkészszövetség regionális koordinátor (csapatmentor) munkatársakat keres

 

Projektmunkatársat keresünk

Beküldte kommunikacio - 2018. március 12., 15:52

A Magyar Cserkészszövetség projektmunkatársat keres projektfolyamatok támogatásához.

 

Az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon című Európai Unió támogatásával megvalósuló projektek folyamatainak támogatásához projektmunkatársat keresünk.

 

Főbb feladatok:

 

A munkakör betöltője közvetlenül támogatja a projektmenedzser munkáját az alábbi tevékenységek ellátásával:

Projektmunkatársat keresünk

Beküldte kommunikacio - 2018. március 12., 15:52

A Magyar Cserkészszövetség projektmunkatársat keres projektfolyamatok támogatásához.

 

Az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon című Európai Unió támogatásával megvalósuló projektek folyamatainak támogatásához projektmunkatársat keresünk.

 

Főbb feladatok:

 

A munkakör betöltője közvetlenül támogatja a projektmenedzser munkáját az alábbi tevékenységek ellátásával:

Pénzügyi asszisztenst keresünk

Beküldte kommunikacio - 2018. március 12., 15:49

A Magyar Cserkészszövetség pénzügyi asszisztenst keres projektfolyamatok támogatásához.

 

Az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon című Európai Unió támogatásával megvalósuló projektek folyamatainak támogatásához pénzügyi asszisztenst keresünk.

 

Főbb feladatok:

 

A munkakör betöltője közvetlenül támogatja a projektek pénzügyi vezetőjének munkáját az alábbi tevékenységek ellátásával:

 

Fontosabb feladatok:

Békeláng átadó 2017

Beküldte kommunikacio - 2017. december 14., 13:16

Figyelem! Hamarosan érkezik a Békeláng, most mondjuk a részleteket:

Az idei lángátadó ünnepi mise Bécsben, az Assisi Szent Ferenc templomban lesz december 16-án. A Magyar Cserkészszövetség küldöttsége a Fórum többi, Bécsbe utazó tagjával közösen veszi át a lángot, megosztva a feladatokat; az MCSSZ a láng átvevőjét adja, az RMCSSZ az imádságot mondót, a SZMCSSZ képviselője pedig a zászlóvivő lesz.

Angyalváró – cipősdobozgyűjtés

Beküldte kommunikacio - 2017. november 24., 12:45

Angyalváró - Adománygyűjtés

Cipősdoboz egy önfeledt mosolyért

Adománygyűjtés Böjte Csaba gyermekei számára

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Magyar Cserkészszövetség, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pálferi Karitász célja 500 db cipősdoboz összegyűjtése, tele kedves meglepetéssel a Dévai gyermekekeknek. 

Adventi Út Cserkészekkel

Beküldte kommunikacio - 2017. november 16., 11:18

Kedves Cserkésztestvérek!

Három éve indult el a pécsi 10. számú cserkészcsapat kezdeményezésében az Adventi Út Cserkészekkel – AÚCS https://www.facebook.com/adventiut/ elnevezésű facebook oldal, ahol a karácsony előtti felkészülési időszakban nap mint nap egy cserkész magyarul olvassa fel a napi Evangéliumot. Továbbá egyéb lelki olvasmányokat is elérhetővé tesznek.

Oldalak