Adventi Út Cserkészekkel

Beküldte kommunikacio - 2017. november 16., 11:18

Kedves Cserkésztestvérek!

Három éve indult el a pécsi 10. számú cserkészcsapat kezdeményezésében az Adventi Út Cserkészekkel – AÚCS https://www.facebook.com/adventiut/ elnevezésű facebook oldal, ahol a karácsony előtti felkészülési időszakban nap mint nap egy cserkész magyarul olvassa fel a napi Evangéliumot. Továbbá egyéb lelki olvasmányokat is elérhetővé tesznek.

Céljuk kettős: felhívni a figyelmet a lelki élet fontosságára Adventben, másrészt létrehozni egyfajta együttműködést a hazai és külföldi magyarság között, ami által egy kicsit jobban megismerhetjük egymást. Ennek köszönhetően 2016-ban Angliából, Németországból, Ausztriából, Svájcból, Ausztráliából, Egyesült Királyságból, Svédországból, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Vajdaságból és számos magyarországi városból tették közzé a videóikat. Youtube csatornájukon ezek mind elérhetőek. 2017-ben is szeretnének egy kis lelki útravalót adni Advent minden napjára. Idei újításuk, hogy a felolvasó csapatáról közölnek pár információt, hogy kicsit jobban megismerjék egymást a csapatok.

Bár a katolikus napi igéket olvassák fel a cserkészek, bármelyik felekezet Biblia fordításából választhatnak a felolvasók; ökumenikus kezdeményezés vagyunk” – írják. Céljuk az is, hogy ne csak cserkészekhez jusson el az evangélium, hanem minél több emberhez. Kövessétek őket az Advent ideje alatt!

Rovat: