Szent Márton Tábor

Beküldte sandor.viktoria - 2016. január 22., 13:41
2016-ban ünnepeljük, hogy Savaria városában, a mai Szombathelyen, 1700 évvel ezelőtt megszületett Szent Márton – egy Európa szerte tisztelt szent, akiről a mai fiatalok is példát vehetnek. Ez az ünnep nem csak Szombathely, vagy a Szombathelyi Katolikus Egyházmegye ünnepe, hanem minden keresztényé! Nekünk cserkészeknek, akik fogadalmat tettünk arra, hogy másokon segítsünk, az irgalmasság évében különösen el kell mélyítenünk embertársaink iránt érzett felelősségünket, szeretetünket. Hívunk hát minden testvérünket, hogy egy közös nagytáborban éljük meg mindazt, amire Szent Márton tanít minket! Mellékelten küldöm figyelem felhívó kiadványunkat a 2016. évi szombathelyi Nagytáborról.

Castra Sancti Martini, Savaria - Szent Márton Tábora, Szombathely

Ez a tábor kicsit más lesz, mint a szokásos csapattáborok, más stílusban, más környezetben, más célokkal. Szeretnénk, ha minden résztvevő
- átélné, hogy sokan vagyunk, és sokan sok mindenre vagyunk képesek, olyan dolgokra is, amikre egy-egy csapat egyedül nem lenne. Hiszünk a kevesek egymásba tett kezében!
- felejthetetlen élményekkel gazdagodna, olyanokkal, amikről még nagyszülő korában is mesélni fog unokáinak.
- átélné Szent Márton példáját, az irgalmasság szépségét. Kicsik és nagyok egyaránt – legfeljebb kicsit másként.

A táborban a nagyobb csapatok önálló altáborban, a kisebbek közös altáborokban fognak élni. Egyaránt sok szeretettel várjuk a cserkészeket, kiscserkészeket, kószákat és vándorokat, sőt a családi altáborba a családos „öreg”cserkészeket is, azaz minden cserkészt, felekezettől függetlenül!

A tábor időpontja: 2016. július 25. - aug. 2. (Táborépítés rovereknek és vezetőknek már 22.-től, családos altábor: július 30. – aug. 2.)

A tábor helyszíne a Szombathely északi határán elterülő vízmű védterület (47.250009, 16.595214), ahol a közös játékokra kiválóan alkalmas réteket ligetes fenyvesek határolják. Ez a Perint-patak partján elterülő hely egyformán közel van a városhoz és a gencsapáti erdőkhöz, így minden esély megvan arra, hogy a szokásos tábori környezetnél kicsit sterilebb helyszínt feledtetni tudjuk a hihetetlenül élménydús programokkal!

A tábor részvételi díja: 16.000,- Ft/fő, a négy napos családos altáborba jelentkezőknek pedig 7.000,- Ft/fő, de március 1.-ig történő jelentkezés esetén, csak 14.400,- illetve a családos altáborba 6400,- Ft/fő. A részvételi díjból kettőnél több testvér esetén a harmadik és a többi testvér számára 50% kedvezményt biztosítunk!

Jelentkezési határidő: legkésőbb 2016. június 1.

Jelentkezni egyénileg vagy csoportosan, a tábor 2016. február 1.-én induló honlapján lehet: 3ker.cserkesz.hu/szentmarton. Lehetőleg legalább őrsönként, őrsvezetővel jelentkezzetek! A jelentkezéskor kérünk befizetni 7000 Ft/fő előleget, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb július 1.-ig, a Magyar Cserkészszövetség Nyugat-magyarországi Kerületének bankszámlájára: 11747006-20100511-00000000. Kérjük a közleményben feltüntetni a Szent Márton jeligét és a befizető nevét, vagy több személy együttes befizetése esetén a csapat (őrs, raj) nevét és a létszámot. Az előleg befizetése nélkül, a jelentkezés érvénytelen! A jelentkezéseket június 1.-ig lehet visszamondani teljes visszafizetés mellett, július 1.-ig az addig befizetett összeg 50%-át tudjuk visszafizetni, azutáni lemondás esetén viszont nem áll módunkban a részvételi díjat visszatéríteni.

Felszerelés: A táborba a csapatok (őrsök) saját felszerelést hoznak. A szükséges felszerelés részletes listáját később hozzuk nyilvánosságra. Központi szervezésben csupán az építőfa és tűzifa, valamint a mosdó és az illemhelyek kerülnek beszerzésre.

További információ kérhető Harkay Gabriellától a +36 70 623 0382 telefonszámon, vagy a harkay.gabriella@mcssz.hu e-mail címen.

Jó munkát!

Harkay Péter cst. (51.)
kerületi vezetőtiszt
Rovat: