Sajtóközlemény – Tájfunra készülve Szöulba költözik a Világtalálkozó

Bálint Patrik, a Magyar Dzsembori Csapat vezetője tart beszédet a dzsembori helyszínen

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Magyar Cserkészszövetség

Magyar Dzsembori Csapat

Szöulba költöztetik a 25. Cserkész Világtalálkozót, a “Khanun” tájfun váratlan irányváltása miatt.

Miután a szervezőknek sikerült úrrá lenni a hőség és a szervezetlenség okozta kezdeti nehézségeken, újabb váratlan fordulatot vett a 25. Cserkész Világtalálkozó.

A Khanun nevezetű tájfun váratlan irányváltása és várható hatása miatt elköltöztetik a 25. Cserkész Világtalálkozót SaeManGeum táborhelyről Szöulba. Az emberek Szöulba való utazását a koreai katonaság végzi 2023.08.08. 12:00 (KST)-ig. A táborhelyen közel 50 000 cserkész tartózkodik, több mint 150 országból. Magyarországot és a Magyar Cserkészszövetséget 213 cserkész képviseli a 25. Cserkész Világtalálkozón.

A mai napon még néhány órát a megszokott ütemben folynak a programok, majd este előkészülnek a résztvevők, felnőtt önkéntesek és a vezetők, hogy holnap koordináltan el tudják hagyni a helyszínt. A 25. Cserkész Világtalálkozó ezzel nem ér véget. Dél-Korea fővárosában új programokat készít elő a szervezői csapat, illetve a záró ünnepség, melyen egy K-pop koncerten is részt vehetnek a táborozók, továbbra is a menetrend szerint augusztus 11-ére van tervezve.

A Magyar Dzsembori Csapat vezetése folyamatos kapcsolatban van Magyarország külképviseletével és mindent megteszünk, hogy garantáljuk a ránk bízott csapattagok biztonságát.

A Magyar Dzsembori Csapat életét bemutató tartalmakért ajánljuk a csapat Facebook- és Instagram- oldalát.

A híradások számára válogatott anyagainkat ide kattintva érhetik el.

További kérdés esetén bizalommal keressék a Magyar Dzsembori Csapat PR vezetőjét, Szabó Benedeket, az alábbi elérhetőségen:

dzsembori+sajto@cserkesz.hu;

vagy – különös tekintettel az időeltolódásra – a Magyar Cserkészszövetség budapesti központját:

kommunikacio@mcssz.hu címen!

Saemangeum, Dél-Korea, 2023.08.07.